Blog írás – Miért érdemes blogot írnunk vagy íratnunk?

Blog írás, tartalom írás - Profi WebDesignA blog írás hallatára sokan felsóhajtanak!
Igen, tudom, hogy ma már elengedhetetlen, de egyszerűen nincs rá időm…
Sajnos hiába értek a szakmámhoz, nem tudok jól írni…
A cégvezetéshez értek, de az eladás nem az erősségem…
Azt sem tudom, miről írjak! A szakmai adatok nem túl érdekesek…
Írom én, de valahogy nem jönnek az eredmények…

Ilyen és hasonló mondatokkal gyakran találkozunk az első beszélgetésen. Valóban, idővel mindenki rájön, hogy kell, mert a konkurensei, akik vezetnek blogot, bizony sokkal előnyösebb pozícióban vannak. Hogy miért?

Mit tud adni a blog írás az ÖN cégének?

Szakmai tekintélyt ad – Aki rendszeresen tesz közzé értékes tartalmakat, megmutathatja szakmai hozzáértését

Vásárlói közösséget épít – A jól megírt cikk tájékoztat, hasznos tippeket, tanácsokat oszt meg követőivel, amit a hétköznapi életben sikerrel tudnak kamatoztatni – és mindezt ingyen kapják! Megjegyeznek minket, követnek minket és jobban hisznek nekünk, mert hálásak a törődésünkért!

Hitelességünket erősíthetjük vele – A profi blog írás előtérbe hoz minket. Látnak, olvasnak minket leendő vásárlóink, meggyőződhetnek a cikkekből arról, hogy értünk ahhoz, amit csinálunk, és bátran ránk bízhatják magukat a döntésnél.

Kifejezhetjük megbecsülésünket, törődésünket – A közzétett cikkekben írt tippekkel, ötletekkel megkönnyítjük olvasóink mindennapjait, még mielőtt vásárlóinkká válnának. De ezzel egyben előrevetítjük azt is, hogy később is erre a bánásmódra számíthatnak.
Ha ezt valóban meg is kapják később is, rövid időn belül számíthatunk hűséges vásárlói táborra, akik tőlünk sok minden mást is szívesen elfogadnak majd!

Vásárlói elköteleződést vált ki – A hitelesség nagyon erőteljes elköteleződést és bizalmat ébreszt felénk és ebből már profitálni is fogunk.

TIPP!! A blog írás része kell, hogy legyen SEO-stratégiánknak is – a profi blog írás elengedhetetlen része, hogy a közzétett tartalmaink a keresőkben minél jobb pozícióban legyenek. Ennek tudatában kell a kulcsszavakkal bánnunk, alkalmaznunk kell a megfelelő kiemeléseket stb…

Hogyan segíti a blog írás cége értékesítési folyamatait?

Megkönnyíti, előkészíti az értékesítői folyamatot – Egy profin megírt blog bejegyzés keretein belül:

  • Felkelthetjük az érdeklődést termékünk-szolgáltatásunk iránt
  • Vágyat ébreszthetünk az olvasóban
  • Megerősíthetjük abban, hogy valóban jól járna, ha birtokolná is, amit már szeretne
  • Az esetlegesen felmerülő kifogásokat csokorba szedve megválaszolhatjuk azokat (mire kapcsolatba kerül a vásárló az értékesítő munkatársakkal, már alig maradnak kérdései)
  • A termék/szolgáltatás erősségeit az ő szempontjai, igényei, elvárásai felől közelítjük meg, így egyáltalán nem azt érzi, hogy mi bármit el szeretnénk adni neki. Azt érzi, hogy neki erre szüksége van, ez neki kell!
  • TIPP!! Blog bejegyzésünk linkjét közzétehetjük a Facebook-on is, a benne szereplő képeket feltehetjük a linkkel Instagramra, Pinterest-re, így sokkal nagyobb olvasótáborunk lehet. Ehhez persze alaposan fel kell térképeznünk, hogy célközönségünket hol is találjuk pontosan. Ez már a marketing stratégiánk része, hogy hol és hogyan tesszük közzé cikkeinket.

Úgy érzi, Önnek is hasznos lenne a blog írás? Szeretné honlapját sokkal jobb pozícióban látni? Jó lenne minderről érthetően beszélni, összegondolni, hogyan illeszkedjen a blog írás a jelenlegi marketing stratégiába? Netán még az sincsen?

Keressen minket, hogy szaktudásunk legjavát adva segíthessünk Önnek is elérni céljait!

Árajánlatkérés

Vélemények